Krewetki Black Tiger

Kategoria: Krewetki

Czas: około 15 minut

Ilość porcji: 2

 

Składniki:

- krewetki black tiger mrożone,

- 5 ząbków czosnku,

- oliwa extra vergine,

- 6 papryk pepperoni.

 

Przygotowanie:

1. Zamrożone krewetki rozmrażamy tak żeby były miękkie (cała woda musi być odsączona) - na szybko wrzucamy do ciepłej wody.

2. Rozgrzewamy oliwę (ja daję dużo), ząbki czosnku kroimy w jak najcieńsze plasterki, wrzucamy na patelnię dosłownie na 2 minuty (czosnek nie może się przypalić ani nawet mocno zarumienić).

3. Kładziemy całe papryki pepperoni.

4. Kładziemy krewetki smażymy z każdej strony maksymalnie po 3 minuty.

5. Podajemy ze zmrożonym białym wytrawnym winem.

 

Smacznego.

Copyright 2011 - 2016 viafacti.pl