Kuchnia polska Kuchnia włoska Kuchnia grecka

Krewteki

Krewetki Black Tiger

Czas: około 15 minut Ilość porcji: 2

Składniki:

  • krewetki black tiger mrożone
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa extra vergine
  • 6 papryk pepperoni

Przygotowanie:

  1. Zamrożone krewetki rozmrażamy tak żeby były miękkie (cała woda musi być odsączona) - na szybko wrzucamy do ciepłej wody.
  2. Rozgrzewamy oliwę (ja daję dużo), ząbki czosnku kroimy w jak najcieńsze plasterki, wrzucamy na patelnię dosłownie na 2 minuty (czosnek nie może się przypalić ani nawet mocno zarumienić).
  3. Kładziemy całą paprykę pepperoni.
  4. Kładziemy krewetki smażymy z każdej strony maksymalnie po 3 minuty.
  5. Podajemy ze zmrożonym białym wytrawnym winem.
  6. Smacznego.

Znajdź przepis

Przydatne

Sztuka gotowania

Polecam




2012-2014 viafacti.pl VFHost.pl Valid XHTML 1.0 Transitional
Biuro Rachunkowe Lublin